18/20 Gault&Millau
2 Michelin stars
Kitchen
French 
Budget
€€€€
Closing days
Saturday noon - Tuesday - Wednesday
Contact
Show phone number Email Website
View all restaurant details
Review score
8.2 Based on 13 reviews
Service
Quality
Atmosphere
13 people have written a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice
 
Joeri
Reviewed on: unknown
Joeri recommends this restaurant for: Couples, Gastronomy, Price/quality

Supper

Ik heb de slagmolen menu met wijn besteld zeer goed , Denkend is zeer Supper on je vingers van aftelikken .

lydia
Reviewed on: unknown

ontgoocheld

we waren er een vijftal jaar geleden al eens geweest en vonden het toen niets bijzonders. Omwille van de tweede ster, wilden we nog een poging wagen. We hadden t beter zo gelaten. Van het begin tot het einde was alles niet tot te weinig gezouten. We hadden het al door bij de hapjes, we kregen er zes waarvan alleen de tartaar van rund kwaliteit had. Een hapje op basis van room? Sorry maar dat begrijp ik niet. Een hapje moet fraìcheur hebben en de maag open zetten niet erop vallen. Het buiten nuttigen van het aperitief was wel heel leuk en de beschikbaarheid van een plaatselijk biertje vinden we altijd een plus. Eens binnen kregen we een vervelend tafeltje kortbij de pas. Er was nooit rust, zes mensen in de bediening voor 30 couverts is gewoon te veel en dan vond de enige dame in de bediening het nog nodig om af en toe te rennen. Nooit gezien. De bediening was wat mij betreft te snel in pas en daardoor kreeg je een gejaagde sfeer, niet leuk en helemaal niet twee sterren waard. Maar het ergste was toch het eten. Als je 270 euro betaalt, we hadden het jubileummenu, mag je toch een paar mmmmm-momenten verwachten. Geen enkel, echt geen enkel. Op elk bord heb ik zout moeten strooien. Eén gerecht was met tarbot, de edelste vis die er is en ik zou durven zweren dat hij uit de diepvries kwam. Op zijn minst had hij de structuur van bevroren te zijn geweest. Doodzonde gewoon. Het was een menu met de mooiste producten die er zijn en dat dan zo verpieteren. Na het tweede bord waren we aant aftellen hoeveel borden nog voor we konden vertrekken. Het hoofdgerecht was werkelijk het ergst. We kregen een bord dat leek op het schilderij dat er aan de muur hangt. Alles was er precies vanop een afstand opgegooid en mijn man zijn bord was helemaal anders dan het mijne. Dat kan toch niet, zoiets. Twee sterren? Ik dacht t niet, voor mij niet 1 ster waard.

placeholder
Raoul Thomaes
0 Favorites
Reviewed on  13/11/2015

Zever in het kwadraat van een over haar paard getilde jaloerse would-be diva!ik heb 40 jaar quasi alle restaurants in west Europa bezocht en ik zeg dat de Slagmolen wel zeer goed is!!Ik rij er zelfs 200km ver voor!!

placeholder
Kirsten Willems
0 Favorites
Reviewed on  30/11/2015

Bij het lezen van deze recentie had ik helemaal niet het gevoel dat u in restaurant de Slagmolen in Opglabbeek hebt gegeten. Geen enkel van uw klachten herken ik! Wij gaan heel regelmatig op restaurant, proberen alle sterrenrestaurants wel eens uit, maar de Slagmolen is elke keer weer thuiskomen. Nooit was de kwaliteit van de producten minder. Nooit hebben we ergens zout moeten bijdoen ( en we eten niet bepaald zoutloos). Nooit was er een bord anders of minder mooi dan een ander, en de bediening is altijd heel vriendelijk en correct! Twee sterren? Ik dacht het wel!! Fam. Willems

placeholder
Peter Vereecke
0 Favorites
Reviewed on  01/10/2016

Beste "lydia" (geen hoofdletter) Als u een tweesterrenrestaurant te kijken zet met een -weliswaar niet-gereviseerde- recensie op een openbare website, gelieve dan de Nederlandse taal niet te verkrachten. Uw taalgebruik zorgt er dan ook voor dat uw opinie hilarische proporties aanneemt. Hilarisch, maar dan in het kwadraat, is ook uw mening over zout. Als u daadwerkelijk over elk gerecht zout hebt gestrooid, dan raad ik u aan... Neen, mevrouw lydia d. (u eigent zichzelf geen hoofdletter toe, deze zelfkennis siert u), dan raad ik u niets meer aan... Zout is een excellente "smaakverdoezelaar" en wordt overvloedig gebruikt door chefs die die naam niet waard zijn. U benoemt zelfs tarbot als de edelste vis. Misschien vind u die edel omdat die duur is, i.e. "naam" heeft. Ik kan u gemakkelijk een tiental (goedkopere) smaakvollere vissen suggereren. Ik kan a.d.h.v. uw recensie goed begrijpen waarom de "dame in de bediening" (weg)loopt.... Samengevat, mevrouw zonder hoofdletters (zo onthoud ik u), wil zo vriendelijk zijn u zich van alle commentaren op "diesartige" fora te onthouden.De wereld zal er wel bij varen.. Genegen Henri-André

John
Reviewed on: unknown

Alles Top

Dit restaurant is echt top; super lekker eten, perfecte bediening en een aangename sfeer. Half open keuken met een sterren-chef die geen sterren-allures heeft en iedereen een welkom gevoel geeft.

Ev
Reviewed on: unknown

Vervolg recensie 14/08/2010 Het pureetje van...

Vervolg recensie 14/08/2010 Het pureetje van gebrande aubergines bij de kabeljauw was overheerlijk van smaak maar de limoenboter erbij was echt te overheersend, die had gerust wat minder zurig en meer verfijnd gekund. Het triootje van kalfsvlees was lekker maar niet bijzonder. Het dessert was niet de aangekondigde abrikozenlekkernij maar een bord met een soep van blauwe bessen en vanille-ijs met verse slagroom, heel smakelijk maar zeker niet culinair verfijnd te noemen. Origineel waren de zelfgemaakte "ijslollies" van donkere chocola of witte chocola met passievruchtensorbet, dewelke echt lekker fris van smaak was. Betaling met bankcontact daar "doen ze niet aan". Dus voldoende cash of de creditcard bijhebben, nu vind ik het een arrogante veronderstelling om aan te nemen dat tegenwoordig iedereen over creditcards beschikt of met 1000 euro cash op zak rondloopt, dus even een vermelding bij de reservatie zou misschien niet slecht zijn. Nu voordat jullie denken dat we aan de afwas geëindigd zijn, we hebben gewoon met credit afgerekend hoor. Van een restaurant met één ster, laat staan 2, moet het "af "zijn, een topervaring in alle betekenissen van het woord en dat was het helaas absoluut niet.

Ev
Reviewed on: unknown

Afgelopen weekeinde hier ter ere van mijn ouder...

Afgelopen weekeinde hier ter ere van mijn ouders hun huwelijksverjaardag en mijn eigen verjaardag komen eten.Mijn partner en ik zijn fervente "restaurantgangers" en ikzelf ben opgegroeid met mijn eigen sterrenkok in huis. Helaas stelde dit 2-sterren restaurant teleur. Het was zondagmiddag en volzet, persoonlijk vond ik dat je dan merkt dat het niet erg ruim opgezet is vanbinnen.De originele molen is wel erg mooi en ook de tuin is mooi aangelegd. De bediening is koud en onpersoonlijk-buiten de sommelier-en soms zelfs ronduit arrogant te noemen Wij hadden gekozen voor het degustatiemenu met aangepaste wijnen, dewelke niet allen van hoogstaande kwaliteit waren. Het voorgerecht van kreeft met meloen was zéér smakelijk. Met de ganzenlever hadden echter verscheidene mensen in ons gezelschap (7 personen) grote moeite, naar onze mening niet voldoende gebakken met als gevolg een zeer onaangename "blubberige" consistentie vanbinnen. Ikzelf heb al vaker ganzenlever op (sorry ganzen) maar hier begreep ik hoegenaamd niets van. Recensie opgesplitst.

benny
Reviewed on: unknown

tweemaal bezocht binnen de week en twee maal...

tweemaal bezocht binnen de week en twee maal een prachtervaring opgedaan. heb beide menu s geproefd en heb geen valse noten ontdekt, integendeel. prachtig kader zowel binnen als buiten. prima en perfecte service. De reis waard. was er voor de tweede keer op zondag 13/9

Elke
Reviewed on: unknown

De chef komt aan tafel, geeft ons de menukaarte...

De chef komt aan tafel, geeft ons de menukaarten en vertelt ons: 'Ik heb alles op de kaart'. Heerlijk is dat om te horen. De bediening was kort van stof en stijfjes, maar correct. Het duifje uit Anjou was om een boek over te schrijven. De wijn bij het dessert was mijn eerste rode dessertwijn. Goed nieuws, lekker eten en een verrassing: meer moet dat niet zijn.

Ilse
Reviewed on: unknown

Vrijdag gaan eten... teleurstellend eigenlijk....

Vrijdag gaan eten... teleurstellend eigenlijk. Hapjes waren heel gewoontjes. Eerste en tweede gerecht geserveerd met heel weinig verbeelding.. smaken wel ok, maar niks speciaals.. Tweede wijn veel te veel eik, vloekte hierdoor met de gerechten. Gegrilde kreeft had verbrande smaak en saus was veel te krachtig. Duifje was ok. Sorbet kwam na het hoofdgerecht.. met smaken van citroen en abrikoos en aansluitend het dessert met opnieuw abrikoos... Dessertwijn had zelfde fout als tweede witte wijn. Eerste witte wijn en de rode wijn waren ok. Jammer als je betaalt voor een michelinster.. dan verwacht je toch net dat tikkeltje meer..

Matio
Reviewed on: unknown

prachtig terras, geweldige keuken, lekkere...

prachtig terras, geweldige keuken, lekkere wijnen, lieve en correkte gastvrouw , keuken onberispelijk kooktijden perfect gecontrolleerd bediening zoals het moet zoals michelin schrijft een ster is een omwegwaard ik rij hiervoor dan ook 95 km en kom nog terug

Christophe
Reviewed on: unknown

Ongelofelijk goed gegeten, vriendelijk bedienin...

Ongelofelijk goed gegeten, vriendelijk bediening, en zeker niet met honger van tafel gegaan. Als voorgerecht de 6 hapjes van de chef genomen, een aanrader. Chef Meeuwis is op weg naar een tweede ster.

All reviews of this restaurant