Kitchen
Budget
€€
Opening hours
Now closed Opening hours
Contact
Show phone number Email Website Facebook
About this restaurant
UMAMI geopend op 18 oktober 2012 wordt net na zijn eerste levensjaar beloond met een vermelding in Gault&Millau met een 13/20!

UMAMI huist in het voormalig pand van de bekende Velvet Lounge, na een grondige renovatie kenmerkt UMAMI zich als een origineel ingericht restaurant met heel wat vernieuwende Aziatische gerechten op de kaart!


We zijn verder erg benieuwd wat 2014 ons nog verder gaat brengen van culinaire vermeldingen. Vorig jaar was een ware triomftocht met o.a. vermelding in Gastromania, een selectie van de beste restaurants van België en het Groothertogdom Luxemburg; een mooie plek in ‘The Eater Belgium Heatmap: Where to Eat Right Now' en een vermelding in het boek van Derek Blythe, ‘500 hidden secrets of Antwerp’. Hij gaf ons een plaatsje in de top vijf van de restaurants in Antwerpen die meer dan de moeite zijn om te ontdekken! Als klap op de vuurpijl gaf ook Gault&Millau ons een 13/20!

U kan UMAMI ontdekken van dinsdag tot en met zondag, vanaf 18u. Elke zondag hebben we tevens een heerlijke brunch die start om 11u30.

Nieuw: UMAMI BAZAAR - Bohemian chique Shopping. De winkel naast UMAMI biedt een steeds wisselende collectie aan van o.a. juwelen, kaarsen, Bonsai boompjes, saké, meubels, boeken, aardewerk, handtassen, ...


View all restaurant details
Review score
8.2 Based on 1168 reviews
Service
Quality
Atmosphere
1168 people have written a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice
 
Cathérine
Reviewed on: 21/02/2019
Cathérine recommends this restaurant for: Couples

Tijdens ons bezoek liet een serveerster peronge...

Tijdens ons bezoek liet een serveerster perongeluk een potje saus vallen, waarvoor ze zich zeker excuseerde. Echter, zowel mijn hemd als broek hangen onder de “gele” saus. Best in vervolg even vragen of de mensen volhangen..

[anonymous]
Reviewed on: 21/02/2019
[anonymous] recommends this restaurant for: Groups, Trendy atmosphere, Gastronomy

Eten was fenomenaal. Setting zeer gezellig Serv...

Eten was fenomenaal. Setting zeer gezellig Service fantastisch

Maaike D.
Reviewed on: 18/02/2019
Maaike D. recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere

Heerlijk tafelen in een origineel kader. Wij...

Heerlijk tafelen in een origineel kader. Wij hadden een top-ober, vlotte bediening. Wij komen zeker terug!

Nick
Reviewed on: 18/02/2019
Nick recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere

Top bediening en lekker eten....

Top bediening en lekker eten.

TESSA
Reviewed on: 18/02/2019
TESSA recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere

Kwaliteit van het eten was correct, maar wij...

Kwaliteit van het eten was correct, maar wij hebben het menu genomen en alles werd veel te snel na elkaar geserveerd. Wij vroegen om het iets trager te doen, maar kregen antwoord dat dit niet kon, gezien er enkele groepen waren en we anders een uur zouden moeten wachten op hoofdgerecht.

Sofie
Reviewed on: 17/02/2019
Sofie recommends this restaurant for: Groups, Trendy atmosphere

Lekker eten, toffe sfeer! Super desserts! Jamme...

Lekker eten, toffe sfeer! Super desserts! Jammer van de duidelijke tijdsdruk van de 2 shiften. Dit zorgde voor vervelende opmerkingen van de serveerster onder druk die niet echt leuk waren hoewel het dessert echt heel traag was gekomen...

Nathan V.
Reviewed on: 16/02/2019
Nathan V. recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere, Gastronomy

One word : perfect...

One word : perfect

Tom
Reviewed on: 14/02/2019
Tom recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere

De algemene setting is mooi, goede inrichting,...

De algemene setting is mooi, goede inrichting, trendy en uitnodigend. Maar eens aan tafel gezeten, viel voornamelijk op dat de algemene omgeving veel te donker is. Een niet onbelangrijk zintuig van eten, is het visuele aspect, mijn partner en ik zagen niets van het geserveerde eten. We keken er naar uit om zoveel mogelijk gerechten te proeven, maar eigenlijk waren ze allemaal ver ondermaats. De tonijn tartaar met guacamole, was niet op smaak, en de guacamole waren avocadoschijfjes. De dragon eyes hadden eveneens weinig tot geen smaak. De ceviche was niet bereid met verse groenten, garnituur zonder meerwaarde. De gefrituurde inktvis werd geserveerd zonder dip, wat het zeker kon gebruiken. De gyoza's misten de typische pansear en waren flets. Als laatste, bestelden we de coquilles & de kabeljauw op de robata grill, maar deze werden de grootste teleurstelling van de avond. We kregen 5 kleine coquilles, geserveerd met een dip, lenteui en onherkenbare aanbaksels. De kabeljauw stuurden we terug, deze was verbrand & uitgedroogd. Bij het verkrijgen van een nieuwe portie, werd duidelijk het kruiden van de vis overgeslagen. Dit maal was de kabeljauw aanvaardbaar, net te ver, maar zonder kruiding, weinig genietbaar. Overall werd ons bezoek aan Umami een teleurstelling en hadden we hierover mogelijk te hoge verwachtingen door de reviews. Service was ok, desondanks enkele kleine fouten bij de introductie van de verschillende gerechten, gingen ze al bij al goed om met de issues en werden we correct bediend.

Elke
Reviewed on: 12/02/2019
Elke recommends this restaurant for: Groups, Trendy atmosphere

Gezellige sfeer, leuke bediening en super lekke...

Gezellige sfeer, leuke bediening en super lekker eten! Experience menu is een echte aanrader om ook andere dingen te proeven. Ik kom graag nog eens terug!

Tina
Reviewed on: 11/02/2019
Tina recommends this restaurant for: Groups, Trendy atmosphere

Zeer lekker eten, heel vriendelijke bediening. ...

Zeer lekker eten, heel vriendelijke bediening. Enig minpuntje : dessert liet op zich wachten.

All reviews of this restaurant