Reviews for Grade

37 personnes have written a review about this restaurant
Book your restaurant on line et you will receive the day after you restaurant visit an invitation to write and share you review
Write review
8.1
37 reviews
date score
placeholder
BrechtDekeyser

Goede klassieke keuken met leuke no-nonsence...

De zaak is gelegen in een oud herenhuis aan de kleine ring te Gent. De aankleding is ok, maar er zijn toch een aantal elementen aan vernieuwing toe: de parketvloer is aan vernieuwing toe en ook de ramen en de wandbekleding mag wel eens vernieuwd worden. De ontvangst in de bar voor het aperitief is aangenaam en een goede start van de avond. De wijnkaart bevat bijvoorbeeld een aantal Hongaarse en Oostenrijkse wijnen, wat zeker leuk om te zien is. Maar ik miste een goede wijn in het middenklassesegment. Een uitstekende Hongaarse wijn van tussen de 30 en 35 euro moet toch kunnen... We namen dan maar de huiswijn uit de Languedoc-Roussillon. De witte wijn was goed met toetsen van boter wat goed paste bij onze hoofdgerechten. De rode versie van de huiswijn had echter te weinig karakter om als huiswijn in een zaak als Grade te fungeren (wetende dat ze uitpakken met combinatie bar-restaurant). Hier kan dus zeker op verbeterd worden. Het voorgerecht met de gebakken ganzenlever was voor mij een van de beste foie-bereidingen die ik al gegeten had: appeltjes uitstekend gecarameliseerd, bakwijze uitstekend en de begeleidende Luikse stroopsaus paste perfect. De asperges op z'n Vlaams van m'n vriendin waren klassiek bereid, maar wel heel lekker. Als hoofdgerecht koos ik de paling met een saffraanroomsaus. Ook deze bereiding voelde heel klassiek aan, maar was uitstekend uitgevoerd. Mijn vriendin nam een kreeftbereiding en die was zeker ok. De bediening was heel vriendelijk en vlot. De bedieningstijd was heel vlug voor een vrijdagavond. De gerechten zijn relatief t.o.v. een aantal andere goede horecazaken in het Gentse aan de hogere kant, waardoor het misschien minder de Gentse fijnproever zal aanspreken, maar eerder de rijkere medemens. Al bij al een geslaagde avond met perfect uitgevoerde klassieke keuken.

AnnDoom

Nooit meer

Binnenkomen begon goed. In de bar gearriveerd om 19.30 u en een aperitiefje met ons vieren. Maar dan lieten ze ons gewoon zitten. Na 1 uur hebben we zelf de menukaart gevraagd. Dan werden we naar onze tafel gebracht, één lange tafel van 8 personen, niet opgedekt in de entree van het restaurant!! Het voorgerecht: scampi (18€) was zijn geld niet waard - 6 scampi gedropt rond wat salade. En dan terug wachten tot 22.00 u (ze waren ons vergeten) alvorens het hoofdgerecht werd geserveerd. De lamsbout was te ver, opgewarmd waarschijnlijk/ons vergeten? Besluit: te duur voor wat op het bord wordt geserveerd. Bediening niet professioneel. Keuken middelmatig en uw klanten drop je niet ergens in een zaaltje vooraan de bar (zeker als je de dag ervoor een email krijgt dat je zeker op tijd moet zijn!). Mensen die achter ons binnen kwamen kregen wel een tafel in het restaurant zelf...

PhilipBlavier

Prima

Wij kwamen van Sint-Truiden en wij komen zeker terug! Zeer gezellige zaak door het feit van een loungebar waar wij onze aperitief dronken. Zeer ruim aanbod en mooi afgewerkt, zoals het hoort. Als hapje hadden wij ganzenlever genomen, deze was zeer lekker! Entrecote en ossenhaas was perfect gebakken en super lekker! Ik stoef tegen iedereen over deze zaak! Wanneer wij terug naar Gent gaan, zal het daar zijn! Prijs kwaliteit top!

kristofcallaert

modern,leuk maar niet wow qua eten...

modern,leuk maar niet wow qua eten

gilbertDE KEYSER

Een van de betere zaken in Gent. In het weekend...

Een van de betere zaken in Gent. In het weekend zeker reserven. Afgescheiden lounge-bar, gezellig en druk bezocht. De keuken is niet complex, maar lekker. Ook de rekening achteraf is best verteerbaar.

EviDe Ronne

Heel modern, goede service, lekker eten, perfec...

Heel modern, goede service, lekker eten, perfect voor een avondje uit en wanneer het iets chiquer mag zijn.

EvyDe Troye

Heel aangenaam hip restaurant, voor elk wat...

Heel aangenaam hip restaurant, voor elk wat wils ...

sebneuv

Super ambiance dans un décor hyper design....

Super ambiance dans un décor hyper design. Bonne adresse...

thomasmeersschaert

Zeer lekker, toffe sfeer, .... niets op aan...

Zeer lekker, toffe sfeer, .... niets op aan te merken !

kristianvanhoof

toffe sfeer, gezellig in de lounge, eten en...

toffe sfeer, gezellig in de lounge, eten en service ok.

date score