Good 7.9 Score based on 41 reviews

CHEZ LEON MONS
CHEZ LEON MONS
CHEZ LEON MONS
CHEZ LEON MONS
CHEZ LEON MONS
CHEZ LEON MONS

Chez Leon Mons

Chaussée de Binche 34 7000 MONS

Kitchen

Bistro French Belgian

Closing days

Open 7 days a week

Contact

Show phone number Email Website Facebook

About this restaurant

In 1867, Léon Vanlancker decided to set up business within a stone's throw of the Grand Place to run a five-table restaurant called A la Ville d'Anvers. In 1893, he moved a few meters from there to 18 rue des Bouchers and opened Friture Léon. The years passed and the restaurant expanded slowly but surely.

Real growth started as from 1958, date of the World Expo, when Brussels became the irrefutable capital of mussels and French fries. Since then, the Vanlancker business has not stopped expanding. Nowadays it extends to nine buildings and more than one thousand meals are served every day, always served with a smile. Everyone comes to try out a menu that has hardly changed - one of fourteen recipes for mussels or 120 traditional Belgian dishes.

However, over the last six years King Léon has not rested on his laurels. He has gathered in the troops and set off on campaign.

At the beginning of 1989, the dynamism of the Vanlancker heirs became apparent with the opening a new Léon restaurant in Brussels , inside Brupark, in the shadow of the Atomium. Then in the same year, the business arrived in France with the opening of 51 restaurants in the space of ten years. To know more about Léon International

Additional Léon restaurants have been opened in Belgium .

Behind the scenes, Alexandre and Kevin, Rudy's sons, are preparing to carry on the family tradition. Alexandre has been running a kitchen for many years and Kevin has just entered the Hotel School in Namur .
http://m.youtube.com/watch?v=lZU5uxM1S78

Info

Facilities Possibility to book real-time, Playground, Private room, Children's menus, Restaurant - dancing, Winter garden, Parking, Dogs allowed, Children's play area, Disabled Access, Terrace, Garden, Wi-fi, Child friendly Atmosphere Authentic surroundings, Farm, Villa
Payment methods Sodexo Lunch Pass®, American Express, Diners Club, Master Card, Visa
41 personnes have written a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice
 

Review score

7.9 Based on 41 reviews
Service
Quality
Atmosphere

This restaurants is recommended for:

  • Couples 67%
  • Kids 67%
  • Trendy atmosphere 34%
  • Price/quality 34%
dirk braeye
dirk recommends this restaurant for:
Reviewed on 30/08/2017

Goede sfeer, bediening, eten!...

Goede sfeer, bediening, eten!

Jean Pierre Staumont
Jean Pierre recommends this restaurant for:
Reviewed on 16/08/2017

Nous avons très bien mangé et le service fût...

Nous avons très bien mangé et le service fût impeccable, nous y retournerons !

Monique Estas
Monique recommends this restaurant for:
Reviewed on 04/08/2017

Satisfaite pour la nourriture et également...

Satisfaite pour la nourriture et également pour l'aide parking...

Yvon Widart
Yvon recommends this restaurant for:
Reviewed on 01/08/2017

Personnel souriant, bon rapport qualité/prix,...

Personnel souriant, bon rapport qualité/prix, endroit accueillant

Conny Van den Eynde
Conny recommends this restaurant for:
Reviewed on 29/07/2017

Het is een kindvriendelijk restaurant.De borden...

Het is een kindvriendelijk restaurant.De borden mochten wel beter verzorgd worden maar ja het is altijd belangrijk wat er op ligt van eten.Maar zoveel lawaai ... mm niet echt tof ;-)

Olivier Moriame
Olivier recommends this restaurant for:
Reviewed on 28/06/2017

service: ok nourriture: ok qualité de nourritu...

service: ok nourriture: ok qualité de nourriture: super hyper content

Didier L. 
Reviewed on 09/11/2016

Qualité, service, amabilité du personnel, prix...

Qualité, service, amabilité du personnel, prix raisonnable, proximité du domicile

placeholder
Adrien Silverstone
Reviewed on 23/10/2016

Surtout, n'y allez pas !

Nous sommes allés ce soir dîner chez Léon à Mons. Quelle déception ! Outre un service au-dessous de la moyenne, les plats n'étaient même pas dignes d'un McDo. Pavé de boeuf supposé "au bleu" dégoulinant de jus, sans une vraie croûte en surface, un carré d'agneau demandé "bien cuit" et servi quasi cru... La sauce accompagnénant le pavé demandée (sauce au poivre) sans vrai goût et visiblement issue d'un sachet de poudre à délayer dans l'eau. Bref, je comprends mieux suite à cette expérience pourquoi McDo et autres Quick ont tant de succès. J'oubliais : le tarif des vins est en moyenne 10 € supérieur à la plupart des restos, pour un même vin. Consolez-vous, il y a une friterie en face où on mange bien... Visité en octobre 2016

André G. 
Reviewed on 03/10/2016

La réservation par internet n'a pas fonctionné,...

La réservation par internet n'a pas fonctionné, bien que l'accusé de réception était tout à fait normal. On n'était donc pas au courant de notre venue. Cependant, on a pu manger normalement et c'était très bon ! Il faudrait améliorer les réservations internet, soit les supprimer.

Alle beoordelingen van dit restaurant