14/20 Gault&Millau
Maurits Noëstraat 2 3050 OUD-HEVERLEE
Kitchen
French 
Budget
€€€
Opening hours
Now closed Opening hours
Contact
View all restaurant details
Review score
9.0 Based on 50 reviews
Service
Quality
Atmosphere
50 people have written a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice
 
placeholder
Ingrid
Reviewed on: 07/11/2017
Ingrid recommends this restaurant for: Couples

laat me leven...m'n vriend

De Boomerang... De boomerang van een special gerecht... Leidde me naar jouw wereld... Verrukt door de verschillende smaken... Een streling op de tong... Een aangename omgeving... Een koppel zwanen... Een klasse service... Om u tegen te zeggen... Ik heb er van genoten... Zo'n verrukkelijke maaltijd.. Dat is topniveau... Ik heb de smaken gedeeld... Bezoek je IRIS WEISS... Kom je bij mijn gedichten... Licht en liefde wereldwijd gedeeld... Met veel liefde geschreven... Minderbedeelde te helpen... Graag sponsering via Facebook... Met licht en liefde... IRIS WEISS

placeholder
Jasper
Reviewed on: unknown

Klassieke keuken in een prachtige omgeving

We waren hier op zaterdag, en hadden gelukkig gereserveerd, want het restaurant zat afgeladen vol. Zeer mooi gebouw in een prachtige bosrijke omgeving. Bediening was ok, maar volgens mij hadden ze het een beetje te druk. Klassieke keuken, lekker en smaakvol. Prijzen van de wijn vond ik wel wat overdreven.

placeholder
michel
Reviewed on: unknown

Uitstekende Prijs/Kwaliteit, op naar een sterre...

Op een zondagmiddag, na een stevige wandeling in het bos, terug eens naar het Spaans Dak afgezakt. Parking voor de deur, erg vriendelijk en professioneel onthaal, het mooie nieuwe meubilair valt onmiddellijk op en mee. De baas & z'n zonen zien het zitten, geloven er duidelijk in. Het menu genomen. Een aanrader van begin tot einde. Vlotte presentatie, jonge, kundige sommelier, mooie bediening, je waant je in een sterrenresto. Zeker als je er de hartige service, het gul bijschenken van de wijn, de lichte rekening en alle hapjes voor, tijdens en na bijtelt. De chef heeft zijn vroegere "spiellerei" met buisjes, schuimpjes en sponsjes nog niet helemaal afgeleerd, doch nu zie je de essentie op je bord; als er al eens een sponsje of buisje bijkomt heeft het een toegevoegde waarde.Tevens wordt er goed ingekocht: het vlees en de vis waren van erg goede kwaliteit. Prachtig eetservies, mooie glazen. En het resto zat afgeladen vol, zo hebben we het graag. Hoort nu al thuis in de Bib Gourmand. En heeft alles in de startblokken om voor een sterretje te gaan. Dank om de prijs niet door het Dak te laten gaan in de komende jaren!

Jan
Reviewed on: unknown

Nu al meermaals geweest en telkens opnieuw...

Nu al meermaals geweest en telkens opnieuw een geweldige ervaring. De omgeving, de bordschikking, de aparte producten, de vele details in de bereidingen en niet te vergeten de bediening zijn zeker concurrentieel met de sterrenrestaurants (zo vond ik Seagrill Brussel en the Cube dit jaar minder smakelijk en minder kundi in de bediening dan bij Spaans Dak :-s). De service 'slechts' een 9: veelal werden we bediend door een zeer kundige, gepassioneerde ober die je alle details van de gerechten uit de doeken doet en je doet watertanden. Bij uitzondering hebben we echter al jongere, minder kundige bediening gehad (stagiairs?).. maar dit is echt muggenziften om te muggenziften.. ABSOLUTE AANRADER!!!

placeholder
Annick
Reviewed on: unknown

Zeer lekkere, originele keuken. Borden waren...

Zeer lekkere, originele keuken. Borden waren pareltjes. Mooi kader, alleen spijtig dat je letterlijk "afgeschermd" zit van de natuur, de omgeving.

Hugo
Reviewed on: unknown

Super lekker restaurant gelegen aan het Zoete-W...

Super lekker restaurant gelegen aan het Zoete-Water te Oud-Heverlee. Prachtig kader. Gerechten worden mooi geserveerd met de aangepaste wijnen. Restaurant heeft ook een maandmenu. Een bezoek aan dit restaurant is een verplichting voor gastronomische kenners.

carlo
Reviewed on: unknown

We zijn reeds een aantal keren gaan proeven...

We zijn reeds een aantal keren gaan proeven van de gastronomische of themamenu. Steeds weer een evenement en een ontdekking. . Te zien aan het fullhouse. De maitre is een kei in zijn vak en leidt heel wat opkomend talent op. De chef komt persoonlijk de bestelling opnemen en geeft advies. Het keukenteam doet echt wel moeite om verfijnde gerechten te brengen. Voor een schappelijke prijs kan je hier echt genieten van de nieuwe technieken die ook in andere sterrenrestaurants worden gebruikt : zalfjes van groenten, poeder van hazelaarboter, schuimpje van pastis.. alles heerlijk. In ons gezelschap was iemand die geen vis kan verdragen, zonder probleem werd de menu schitterend aangepast (pata negra) voor die persoon. De aangepaste wijnen, heel lekker maar meer dan een glas wordt niet aangeboden, jammer. Toch is de aangepaste wijn een onderdeel van het geheel. Sfeer krijgt lagere score omdat we in de aangeklede veranda dienden te zitten en indien deze volzit, is het vrij luidruchtig. Verdict: ik ga terug en hopen dat ik in het hoofdgebouw zit. Prijs was voor gastronomisch menu, met bijkomend tussengerecht, incl apperitief, waters en koffie na, 450 euro voor 4 personen . Indien je iemand wil verrassen : doen.

Jan
Reviewed on: unknown

Trop is te veel, zei ooit een bekende Brusselse...

Trop is te veel, zei ooit een bekende Brusselse politicus en dat geldt ook voor dit restaurant. Zonder afbreuk te doen aan de presentatie van de gerechten en de kwaliteit van de ingrediënten hadden wij allemaal een beetje een deja-vu gevoel. Elk bord bevatte een dermate complex geheel van ingrediënten en smaken dat de nevenzaken uiteindelijk het hoofdingrediënt in de verdrukking brachen. Een pipetje of een tubeke is goed voor één gerecht maar ook niet meer. Bij momenten wist zelfs het personeel niet meer wat er allemaal op het bord lag. Iets meer soberheid in de gerechten en zorgen dat het hoofdproduct zijn leidende functie blijft behouden zouden dit restaurant naar een nog hoger niveau stuwen. De bediening was tiptop, de wijnen excellent (al mocht er wel iets guller rondgekomen worden voor een arrangement van 25 euro) en dit restaurant is zeker een aanrader maar een echt WHAUW-gevoel hadden wij spijtig genoeg niet.

Johan
Reviewed on: unknown

Een bezoek aan het Spaans Dak is steeds een...

Een bezoek aan het Spaans Dak is steeds een streling voor de tong, en voor het oog. Heerlijke, originele bordhapjes. Wij namen de dagmenu, een vismenu. Zelfs met een stukje zalm maken ze een prachtig bordje met heerlijke smakencombinaties. Ook de tongscharretjes in de hoofdschotel waren heerlijk gecombineerd. Om nog maar niet te spreken van het dessert, waarvan elke laagje ons weer een nieuwe smaak deed ontdekken. Zelfs het kindermenuutje van onze kleuter zag er er heerlijk uit en was dat ook. Een absolute aanrader in het Leuvense.

Chantal
Reviewed on: unknown

Gisteren brachten we een bezoek aan het Spaans...

Gisteren brachten we een bezoek aan het Spaans Dak. Prima restaurant. Verrassende bordschikking en leuke accentjes. Heel lekker eten en alles netjes verzorgd. Eén minpuntje (te verwaarlozen). Het restaurant was volgeboekt en we zaten eigenlijk in de inkomhal. Wat in het begin wat storende werkte, omdat alle mensen dan toekomen en langs ons moesten passeren. Verder helemaal geen aan- of opmerkingen. Een echte aanrader !

All reviews of this restaurant