Reviews

Restaurant Ratata

Kolonel Begaultlaan 15/6 3012 WILSELE
Johan Van Samang Heverlee, Belgium
JohanVan Samang
Reviewed on  31/01/2007 11:39

Fantastisch lekker getafeld! Correcte bediening. Knap kader, prachtig ...

Fantastisch lekker getafeld! Correcte bediening. Knap kader, prachtig ingericht. Uniek gelegen, in de oude Marie-Thumas fabriek aan de vaart. Ik denk dat enkel een Jeroen Meus zich deze ligging kan permitteren, je moet het echt wel weten te vinden. Als je voor de menu kiest, heb je de keuze tussen 3, 4 of 5 gangen, al dan niet met aangepaste wijnen. Wij kozen voor de 4 gangen met de wijnen. Van de amuse-gueule tot en met de koffie (een dessert op zich!), het was helemaal af. Vaak heb je wel iets wat minder is, hier dus niet, geen enkel zwak moment. Ook de wijnen waren een schot in de roos. Soms met een erg uitgesproken karakter, maar altijd in perfecte harmonie met het gerecht.Aan de gerechten, de ingrediënten en vooral de combinaties zie je dat hier een geïnspireerde kok aan het werk is. Neem nu het tweede voorgerecht, snoekbaars met stoofvlees van schouder (en als ik me goed herinner een espuma van peterselie): dat lijkt een niet al te aantrekkelijke combinatie, maar het was verrukkelijk! Tot op heden voor mij het beste wat Leuven op culinair gebied te bieden heeft. Echte top!

Johan Van Samang
5 Favorites
6 Reviews
Reviewed on  31/01/2007 11:39

Fantastisch lekker getafeld! Correcte bediening. Knap kader, prachtig ...

Fantastisch lekker getafeld! Correcte bediening. Knap kader, prachtig ingericht. Uniek gelegen, in de oude Marie-Thumas fabriek aan de vaart. Ik denk dat enkel een Jeroen Meus zich deze ligging kan permitteren, je moet het echt wel weten te vinden. Als je voor de menu kiest, heb je de keuze tussen 3, 4 of 5 gangen, al dan niet met aangepaste wijnen. Wij kozen voor de 4 gangen met de wijnen. Van de amuse-gueule tot en met de koffie (een dessert op zich!), het was helemaal af. Vaak heb je wel iets wat minder is, hier dus niet, geen enkel zwak moment. Ook de wijnen waren een schot in de roos. Soms met een erg uitgesproken karakter, maar altijd in perfecte harmonie met het gerecht.Aan de gerechten, de ingrediënten en vooral de combinaties zie je dat hier een geïnspireerde kok aan het werk is. Neem nu het tweede voorgerecht, snoekbaars met stoofvlees van schouder (en als ik me goed herinner een espuma van peterselie): dat lijkt een niet al te aantrekkelijke combinatie, maar het was verrukkelijk! Tot op heden voor mij het beste wat Leuven op culinair gebied te bieden heeft. Echte top!

Restaurant Tr3s

Muntstraat 20 3000 LOUVAIN
Johan Van Samang Heverlee, Belgium
JohanVan Samang
Reviewed on  01/12/2006 17:00

Een aanrader! Lekker gegeten (en gedronken). We kozen het gastronomisc...

Een aanrader! Lekker gegeten (en gedronken). We kozen het gastronomische 4-gangen menu, alle gerechten waren meer dan behoorlijk, weinig op aan te merken. Inventief, lekker en verzorgd. Strak ingericht kader, knap gedaan. Waarom een 5 voor de sfeer? We zaten aan het raam en het was er koud. Na een opmerking daarover werd de verwarming iets hoger gezet, maar nog hadden we het (te) koud. Ik veronderstel slechte isolatie van het raam, want achteraan de zaak was het merkelijk warmer. Uiteindelijk verpeste dit de voor de rest erg aangename avond toch wel een beetje.

Johan Van Samang
5 Favorites
6 Reviews
Reviewed on  01/12/2006 17:00

Een aanrader! Lekker gegeten (en gedronken). We kozen het gastronomisc...

Een aanrader! Lekker gegeten (en gedronken). We kozen het gastronomische 4-gangen menu, alle gerechten waren meer dan behoorlijk, weinig op aan te merken. Inventief, lekker en verzorgd. Strak ingericht kader, knap gedaan. Waarom een 5 voor de sfeer? We zaten aan het raam en het was er koud. Na een opmerking daarover werd de verwarming iets hoger gezet, maar nog hadden we het (te) koud. Ik veronderstel slechte isolatie van het raam, want achteraan de zaak was het merkelijk warmer. Uiteindelijk verpeste dit de voor de rest erg aangename avond toch wel een beetje.

Restaurant Zarza

Bondgenotenlaan 92 3000 LOUVAIN
Johan Van Samang Heverlee, Belgium
JohanVan Samang
Reviewed on  18/07/2006 12:05

Veel van gehoord, maar nog niet geproefd. Wij dus vorige zaterdag (war...

Veel van gehoord, maar nog niet geproefd. Wij dus vorige zaterdag (warme zomeravond) een tafeltje gereserveerd op het knusse terras, zalig... We opteerden voor het 5-gangen menu met aangepaste wijnen. Deze wijnen waren stuk voor stuk schitterend: twee Italiaanse witte wijnen, één Franse Rosé (Chateau de Pampelonne 2004; ben absoluut geen Rosé-fan, maar deze was werkelijk heerlijk) en een witte dessertwijn uit Piemonte (Moscato d'asti), een pareltje! De gerechten zelf waren niet allen van dezelfde kwaliteit. De pene met spek, truffel & pecorino en vooral het Keiems kaasje met chutney van witloof met de Moscato d'asti waren top. De andere 2 gerechten alsook het zoete dessert waren wat minder sterk. Vrij vlak qua smaak, ondanks de originele ingrediënten niet echt bijzonder. Kortom: lekker gegeten en vooral gedronken, maar voor de prijs (170 euro voor 2 personen) toch een kleine tegenvaller.

Johan Van Samang
5 Favorites
6 Reviews
Reviewed on  18/07/2006 12:05

Veel van gehoord, maar nog niet geproefd. Wij dus vorige zaterdag (war...

Veel van gehoord, maar nog niet geproefd. Wij dus vorige zaterdag (warme zomeravond) een tafeltje gereserveerd op het knusse terras, zalig... We opteerden voor het 5-gangen menu met aangepaste wijnen. Deze wijnen waren stuk voor stuk schitterend: twee Italiaanse witte wijnen, één Franse Rosé (Chateau de Pampelonne 2004; ben absoluut geen Rosé-fan, maar deze was werkelijk heerlijk) en een witte dessertwijn uit Piemonte (Moscato d'asti), een pareltje! De gerechten zelf waren niet allen van dezelfde kwaliteit. De pene met spek, truffel & pecorino en vooral het Keiems kaasje met chutney van witloof met de Moscato d'asti waren top. De andere 2 gerechten alsook het zoete dessert waren wat minder sterk. Vrij vlak qua smaak, ondanks de originele ingrediënten niet echt bijzonder. Kortom: lekker gegeten en vooral gedronken, maar voor de prijs (170 euro voor 2 personen) toch een kleine tegenvaller.

Restaurant Couvert Couvert

Sint-Jansbergsesteenweg 171 3001 HEVERLEE
Johan Van Samang Heverlee, Belgium
JohanVan Samang
Reviewed on  15/05/2006 11:04

Onze nieuwsgierigheid werd geprikkeld door hun eerste ster, wij dus ee...

Onze nieuwsgierigheid werd geprikkeld door hun eerste ster, wij dus een tafeltje geboekt, maar kwamen met een wat gemengd gevoel terug thuis. Mooi, strak interieur, vlotte en vriendelijke bediening, niet te stijf. Aperitief, bijhorende hapjes en de wijnen waren excellent, maar de gerechten vielen globaal genomen een beetje tegen (nogal fletse, weinig uitgesproken smaken). Dessert en koffie waren dan wel weer voortreffelijk. De Bruichladdich 1989 single cask deed de minpunten snel vergeten, maar dat doet ie natuurlijk altijd. Conclusie: onze verwachtingen waren waarschijnlijk iets te hoog gespannen i.f.v. van de Michelin ster, dus toch een (kleine) teleurstelling wat prijs-kwaliteit betreft, zeker in vergelijking met andere 1 ster restaurants uit de buurt zoals Arenberg en het vroegere Sire Pynnock (wat voor mij tot nader order nog altijd dé referentie blijft). Toch nog een 8 voor kwaliteit, maar een 7 voor prijs/kwaliteit.

Johan Van Samang
5 Favorites
6 Reviews
Reviewed on  15/05/2006 11:04

Onze nieuwsgierigheid werd geprikkeld door hun eerste ster, wij dus ee...

Onze nieuwsgierigheid werd geprikkeld door hun eerste ster, wij dus een tafeltje geboekt, maar kwamen met een wat gemengd gevoel terug thuis. Mooi, strak interieur, vlotte en vriendelijke bediening, niet te stijf. Aperitief, bijhorende hapjes en de wijnen waren excellent, maar de gerechten vielen globaal genomen een beetje tegen (nogal fletse, weinig uitgesproken smaken). Dessert en koffie waren dan wel weer voortreffelijk. De Bruichladdich 1989 single cask deed de minpunten snel vergeten, maar dat doet ie natuurlijk altijd. Conclusie: onze verwachtingen waren waarschijnlijk iets te hoog gespannen i.f.v. van de Michelin ster, dus toch een (kleine) teleurstelling wat prijs-kwaliteit betreft, zeker in vergelijking met andere 1 ster restaurants uit de buurt zoals Arenberg en het vroegere Sire Pynnock (wat voor mij tot nader order nog altijd dé referentie blijft). Toch nog een 8 voor kwaliteit, maar een 7 voor prijs/kwaliteit.

Restaurant Boardroom

Jules Vandenbemptlaan 6 3001 HEVERLEE
Johan Van Samang Heverlee, Belgium
JohanVan Samang
Reviewed on  27/11/2005 13:07

Derde maal dat we hier komen. En weerom fantastisch. Zeer goed gegeten...

Derde maal dat we hier komen. En weerom fantastisch. Zeer goed gegeten. Origineel, geïnspireerde keuken, lekker! Ook zeer goede wijnen, perfecte service, mooi kader. Punt van ergernis blijft toch het verplicht cash-betalen in het weekend (Banksys commissies?), zou niet mogen in een klasse-restaurant als deze.

Johan Van Samang
5 Favorites
6 Reviews
Reviewed on  27/11/2005 13:07

Derde maal dat we hier komen. En weerom fantastisch. Zeer goed gegeten...

Derde maal dat we hier komen. En weerom fantastisch. Zeer goed gegeten. Origineel, geïnspireerde keuken, lekker! Ook zeer goede wijnen, perfecte service, mooi kader. Punt van ergernis blijft toch het verplicht cash-betalen in het weekend (Banksys commissies?), zou niet mogen in een klasse-restaurant als deze.

Restaurant Voltaire

Jules Vandenbemptlaan 6a 3001 HEVERLEE
Johan Van Samang Heverlee, Belgium
JohanVan Samang
Reviewed on  27/11/2005 12:56

Vierde maal dat we hier komen. Eerste maal (nu twee jaar geleden) was ...

Vierde maal dat we hier komen. Eerste maal (nu twee jaar geleden) was zeer goed, zeker prijs/kwaliteit. Na dit bezoek blijven we met een ander gevoel zitten. Heb ik de indruk dat de kwaliteit achteruit gaat (bedenking die we na vorige keer ook al maakte). Eten was ok, maar ook niet meer. Weinig geïnspireerd. Andere kok? Service kon zeker beter. We dienden voortdurende te vragen of we nog wat wijn konden bij krijgen (na een kwartier met een leeg glas te zitten), of er nog wat brood was, of we aub ook wat water kregen (dit was al na het voorgerecht), alhoewel dit inbegrepen is in de menu-formule en ze dit dus spontaan zouden moeten aanbieden bij het opnemen van de menu. Dus al bij al een beetje een teleurstelling. Waar we na ons eerste bezoek zeiden van 'hier gaan we nog vaak komen', hebben we nu iets van 'hier komen we voorlopig toch niet meer'... spijtig, want best wel een gezellige brasserie en niet te duur.

Johan Van Samang
5 Favorites
6 Reviews
Reviewed on  27/11/2005 12:56

Vierde maal dat we hier komen. Eerste maal (nu twee jaar geleden) was ...

Vierde maal dat we hier komen. Eerste maal (nu twee jaar geleden) was zeer goed, zeker prijs/kwaliteit. Na dit bezoek blijven we met een ander gevoel zitten. Heb ik de indruk dat de kwaliteit achteruit gaat (bedenking die we na vorige keer ook al maakte). Eten was ok, maar ook niet meer. Weinig geïnspireerd. Andere kok? Service kon zeker beter. We dienden voortdurende te vragen of we nog wat wijn konden bij krijgen (na een kwartier met een leeg glas te zitten), of er nog wat brood was, of we aub ook wat water kregen (dit was al na het voorgerecht), alhoewel dit inbegrepen is in de menu-formule en ze dit dus spontaan zouden moeten aanbieden bij het opnemen van de menu. Dus al bij al een beetje een teleurstelling. Waar we na ons eerste bezoek zeiden van 'hier gaan we nog vaak komen', hebben we nu iets van 'hier komen we voorlopig toch niet meer'... spijtig, want best wel een gezellige brasserie en niet te duur.