Budget
€€€
Opening hours
Opening hours
About this restaurant
Since childhood, Zino has been passionate about gastronomy and grilling. He got the cooking bug from his father Jean-Pierre Jacobs and the many culinary trips he made during his youth. After his training at Hof ter Duinen, he quickly rose through the ranks as head chef at Indoor Ski Aspen and later KV Mechelen. With grill master Lennox Hastie as a great inspiration, he returned to the roots in 2020. He founded Zcatering, a catering company focused on grilling on wood fire. The concept caught on immediately. Today, he is building a new culinary dream with Ember. Together with his sous-chef and partner, Arthur Doppee, he wants to put Mechelen back on the gastronomic map.
Review score
9.5 Based on 351 reviews
Service
Quality
Atmosphere
351 people have written a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice
Tom
Reviewed on: 16/11/2025
Tom recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Het eten was uitstekend en mooi gevarieerd,...

Het eten was uitstekend en mooi gevarieerd, met verrassende combinaties die perfect in balans waren. De sfeer in het restaurant is warm en uitnodigend, wat de hele beleving nog aangenamer maakte. Ook fijn om te merken dat het team de nodige moeite doet om rekening te houden met allergieën. Ondanks dat dit soms wat uitdaging vraagt, werd er toch met veel zorg en aandacht gezocht naar passende oplossingen. Een echte aanrader voor wie houdt van lekker eten, een bijzondere setting en een gastvrije service!

Olaf
Reviewed on: 16/11/2025
Olaf recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere, Gastronomy

heel erg lekker, losse sfeer, bevlogen crew...

heel erg lekker, losse sfeer, bevlogen crew mét persoonlijke touch, gewoon af!

Steven
Reviewed on: 16/11/2025
Steven recommends this restaurant for: Business lunch/dinner, Trendy atmosphere, Gastronomy

Verrassend anders in een positieve zin....

Verrassend anders in een positieve zin.

marijke
Reviewed on: 07/11/2025
marijke recommends this restaurant for: Couples, Gastronomy

Lekker, origineel, verrassend, gevarieerd....

Lekker, origineel, verrassend, gevarieerd. Niets dan lof. Ook heerlijk wijnaanbod (forfait)

Marijke
Reviewed on: 07/11/2025
Marijke recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere, Gastronomy

Lekker, lekker, lekker en elk gerechtje is...

Lekker, lekker, lekker en elk gerechtje is telkens een ontdekking van smaakcombinaties en technieken.

Wout
Reviewed on: 06/11/2025
Wout recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Heel fijne ervaring. Zeer vriendelijke mensen,...

Heel fijne ervaring. Zeer vriendelijke mensen, erg interessante menu met veel krachtige smaken. Wij hebben heerlijk gegeten, onze aandacht werd vastgehouden door de originele combinaties. Hier en daar mogelijk een ingrediënt dat niet voor iedereen is, maar het was een heel mooie ontdekkingsreis.

Louis
Reviewed on: 02/11/2025
Louis recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Tot gisteren was het culinair hoogtepunt van...

Tot gisteren was het culinair hoogtepunt van mijn 74 lentes jonge leven een 9-gangen diner bij Pur C in Cadzand. Gisterenavond mocht ik weer zo’n hoogtepunt beleven. “Ember” in Mechelen is dan ook geen doorsnee restaurant maar eerder een “dynamische, culinaire beleving”. Alles was top: gerechten, wijncombinaties, service.

Caroline
Reviewed on: 26/10/2025
Caroline recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Alles was tip top in orde, super lekker gegeten...

Alles was tip top in orde, super lekker gegeten, uitstekende dienstverlening. Een aanrader!

Marleen
Reviewed on: 25/10/2025
Marleen recommends this restaurant for: Couples, Trendy atmosphere, Gastronomy

Derde keer Ember, derde keer schot in de roos....

Derde keer Ember, derde keer schot in de roos. De passie en liefde voor het product springen uit elk gerecht. Elk product is weldoordacht gekozen, elk stukje van het dier wordt origineel gebruikt wat resulteert in perfect gebalanceerde gerechten (vooral het gerecht met de grietbot was zeer verfijnd, elk ingrediënt op elkaar afgestemd). Niet goedkoop, maar elke eurocent dubbel en dik waard. Voor ons Michelinster-waardige keuken. En dan niet te vergeten, zeer vriendelijk personeel, mét kennis van wat er geserveerd wordt en van de lekkere wijnen die opgediend worden! Wij komen heel graag een vierde keer terug!

Marinus
Reviewed on: 21/10/2025
Marinus recommends this restaurant for: Groups, Trendy atmosphere, Gastronomy

Het was een fantastisch diner! We hebben van...

Het was een fantastisch diner! We hebben van de eerste tot de laatste seconde genoten van de hele ervaring.

All reviews of this restaurant