Reviews

Restaurant Pantheon

Annonciadenstraat 2 9000 GHENT
Dirk Vos Gent, Belgium
DirkVos
Reviewed on  20/04/2008 15:15

Reserveren in dit restaurant is nodig, er was nog slechts één tafel vr...

Reserveren in dit restaurant is nodig, er was nog slechts één tafel vrij, van mensen die gereserveerd hadden maar niet kwamen opdagen. Bij de reservatie vroeg een zeer vriendelijke maitre d'hotel van het restaurant of het voor een verjaardag was; inderdaad. Het interieur is niet al te groot, naar schatting 50 zitplaatsen, gezellig en eenvoudig ingericht, met enkele Griekse sfeerelementen; de keuken is half open, met de mater familias aan de kookpotten. Soms kan het er wat luidruchtig zijn, maar meestal blijft het bij een gezellige drukte. Het eten is lekker, verzorgd en voor dit type restaurant zeker boven het gemiddelde; de porties zijn vrij groot; aanrader : de Brochette Pantheon ! Tijdens het wachten werden enkele typische Griekse aperitiefhapjes aangeboden. De maitre d'hotel van het restaurant is duidelijk een Griek maar hij spreekt voortreffelijk Nederlands; hij is ook een drankenkenner, wist over de huiswijn heel wat achtergrondinformatie te geven en bij het degustief, de Metaxa, werden prompt drie verschillende flessen getoond. De ijstaart werd bijzonder gesmaakt door iedereen en werd met een vuurspuwertje geserveerd voor de jarige, aangeboden door het huis. Met een goed gevoel zijn we vertrokken; ook de afrekening was een meevaller; dit restaurant staat nu op het persoonlijke favorietenlijstje van Gentse restaurants die we af en toe wel eens opnieuw zullen bezoeken.

Dirk Vos
1 Favorites
1 Review
Reviewed on  20/04/2008 15:15

Reserveren in dit restaurant is nodig, er was nog slechts één tafel vr...

Reserveren in dit restaurant is nodig, er was nog slechts één tafel vrij, van mensen die gereserveerd hadden maar niet kwamen opdagen. Bij de reservatie vroeg een zeer vriendelijke maitre d'hotel van het restaurant of het voor een verjaardag was; inderdaad. Het interieur is niet al te groot, naar schatting 50 zitplaatsen, gezellig en eenvoudig ingericht, met enkele Griekse sfeerelementen; de keuken is half open, met de mater familias aan de kookpotten. Soms kan het er wat luidruchtig zijn, maar meestal blijft het bij een gezellige drukte. Het eten is lekker, verzorgd en voor dit type restaurant zeker boven het gemiddelde; de porties zijn vrij groot; aanrader : de Brochette Pantheon ! Tijdens het wachten werden enkele typische Griekse aperitiefhapjes aangeboden. De maitre d'hotel van het restaurant is duidelijk een Griek maar hij spreekt voortreffelijk Nederlands; hij is ook een drankenkenner, wist over de huiswijn heel wat achtergrondinformatie te geven en bij het degustief, de Metaxa, werden prompt drie verschillende flessen getoond. De ijstaart werd bijzonder gesmaakt door iedereen en werd met een vuurspuwertje geserveerd voor de jarige, aangeboden door het huis. Met een goed gevoel zijn we vertrokken; ook de afrekening was een meevaller; dit restaurant staat nu op het persoonlijke favorietenlijstje van Gentse restaurants die we af en toe wel eens opnieuw zullen bezoeken.