Reviews

Restaurant Gainsbourg

Tiensestraat 96 3000 LOUVAIN
Evelien Van de Maele
EvelienVan de Maele
Reviewed on  21/09/2025 11:03
Evelien recommends this restaurant for:

De setting is gezellig, maar de link met Gainsbourg blijft voor mij on...

De setting is gezellig, maar de link met Gainsbourg blijft voor mij onduidelijk. Waarom een vleesrestaurant koppelen aan een Franse artiest? Ook de link met Leuven mis ik, waardoor het geheel eerder een keten-uitstraling krijgt. De service daarentegen was top: zowel bij ontvangst, aan tafel als aan de bar. Het personeel is ontzettend vriendelijk, de bediening attent en oprecht authentiek. De menukaart oogt druk en overladen, wat het overzicht niet ten goede komt en opnieuw dat ‘keten’-gevoel oproept. De porties zijn bovendien erg groot, bijna té, waardoor het moeilijk wordt om een evenwichtige keuze te maken. Daarbij komt dat je voor bijgerechten nog eens extra moet betalen. Ook de prijzen liggen hoog, zowel voor eten als drank. Voor dit budget kies ik persoonlijk liever voor een lokaal restaurant met een duidelijker verhaal en identiteit, dan voor een plek die vooral op snelle doorstroom mikt.

Evelien Van de Maele
0 Favorites
0 Reviews
Reviewed on  21/09/2025 11:03
Evelien recommends this restaurant for:

De setting is gezellig, maar de link met Gainsbourg blijft voor mij on...

De setting is gezellig, maar de link met Gainsbourg blijft voor mij onduidelijk. Waarom een vleesrestaurant koppelen aan een Franse artiest? Ook de link met Leuven mis ik, waardoor het geheel eerder een keten-uitstraling krijgt. De service daarentegen was top: zowel bij ontvangst, aan tafel als aan de bar. Het personeel is ontzettend vriendelijk, de bediening attent en oprecht authentiek. De menukaart oogt druk en overladen, wat het overzicht niet ten goede komt en opnieuw dat ‘keten’-gevoel oproept. De porties zijn bovendien erg groot, bijna té, waardoor het moeilijk wordt om een evenwichtige keuze te maken. Daarbij komt dat je voor bijgerechten nog eens extra moet betalen. Ook de prijzen liggen hoog, zowel voor eten als drank. Voor dit budget kies ik persoonlijk liever voor een lokaal restaurant met een duidelijker verhaal en identiteit, dan voor een plek die vooral op snelle doorstroom mikt.