Reviews

Restaurant De Wittekop

Herentalsebaan 194 2160 WOMMELGEM
Bert D. Degrauwe
Bert D.Degrauwe
Reviewed on  17/09/2016 11:11

Het kader was aangenaam, althans waar wij zaten aan het raam. Verderop...

Het kader was aangenaam, althans waar wij zaten aan het raam. Verderop naar de toiletten toe viel het me op dat het ongezellig licht was. Veel te veel refter-sfeer. Gedempte lampen zouden een absolute meerwaarde zijn. De stoelen zagen er goed uit maar de zitting trok op niks. Bij alle exemplaren kon je een metaalveer of zoiets in je achterwerk voelen duwen. Vervangen lijkt me het beste idee, want goed zitten is net zo belangrijk als goed eten. De bediening was erg vriendelijk en vlot en de kleine surprises waren aangenaam. Mijn 'Griet" (vis) mocht mijn inziens iets minder hard gebakken zijn. De borden met Kabeljauw en couscous oogden erg mooi geserveerd, maar het is niet enkel het oog dat gevoed mag worden, de maag ook. In dat opzicht kwam er de commentaar dat er te weinig groenten op het bord lagen. Mijn "griet" was gewoon maar de vis op het bord met twee blaadjes sla in een potje ernaast en twee halve tomaatjes. Erg karig vond ik dit. Bijgevoegd een potje tartaar die vers overkwam en mij overtuigde dat tartaar toch lekker kan zijn. En dan ook de frieten die best ok waren van smaak, maar wat verkeukeld oogden. Persoonlijk vind ik dat 37 euro voor "de Griet" de prijs ver overschreden is. Een 20-22 euro zou meer in verhouding zijn, tenzij dit een erg dure vis is en ik daar geen weet van heb. Het smaakte voor mij naar pladijs en hij was goed van smaak. Conclusie: je houdt er in zijn totaliteit geen slecht gevoel aan over, maar ik het prijskaartje bleef bij mij toch wat nazinderen.

Bert D. Degrauwe
0 Favorites
1 Review
Reviewed on  17/09/2016 11:11

Het kader was aangenaam, althans waar wij zaten aan het raam. Verderop...

Het kader was aangenaam, althans waar wij zaten aan het raam. Verderop naar de toiletten toe viel het me op dat het ongezellig licht was. Veel te veel refter-sfeer. Gedempte lampen zouden een absolute meerwaarde zijn. De stoelen zagen er goed uit maar de zitting trok op niks. Bij alle exemplaren kon je een metaalveer of zoiets in je achterwerk voelen duwen. Vervangen lijkt me het beste idee, want goed zitten is net zo belangrijk als goed eten. De bediening was erg vriendelijk en vlot en de kleine surprises waren aangenaam. Mijn 'Griet" (vis) mocht mijn inziens iets minder hard gebakken zijn. De borden met Kabeljauw en couscous oogden erg mooi geserveerd, maar het is niet enkel het oog dat gevoed mag worden, de maag ook. In dat opzicht kwam er de commentaar dat er te weinig groenten op het bord lagen. Mijn "griet" was gewoon maar de vis op het bord met twee blaadjes sla in een potje ernaast en twee halve tomaatjes. Erg karig vond ik dit. Bijgevoegd een potje tartaar die vers overkwam en mij overtuigde dat tartaar toch lekker kan zijn. En dan ook de frieten die best ok waren van smaak, maar wat verkeukeld oogden. Persoonlijk vind ik dat 37 euro voor "de Griet" de prijs ver overschreden is. Een 20-22 euro zou meer in verhouding zijn, tenzij dit een erg dure vis is en ik daar geen weet van heb. Het smaakte voor mij naar pladijs en hij was goed van smaak. Conclusie: je houdt er in zijn totaliteit geen slecht gevoel aan over, maar ik het prijskaartje bleef bij mij toch wat nazinderen.