Batsheersstraat 35 3870 VECHMAAL
13.5/20 Gault&Millau
Budget
No budget available
About this restaurant
‘RESTAURANT MARSNIL’ IN BATSHEERS
CULINAIRE NIEUWKOMER IN HASPENGOUW
Op 24 november realiseert de jonge chef-kok Frederik Cornelis zijn grote droom. In het schilderachtige Haspengouwse dorp Batsheers, waar zijn roots liggen, opent hij zijn gloednieuw ‘Restaurant Marsnil’. Hij wilt in één van de meest authentieke regio’s van Vlaanderen een culinaire meerwaarde brengen.

Chef Frederik, die een leerling is van de gerenommeerde koksschool ‘Terduinen’ in Koksijde en voldoende tijd nam om zich verder te bekwamen in wat hij het mooiste vak ter wereld noemt, ontbolsterde zich tot een culinaire creatieveling, die in zijn open keuken vaste, klassieke waarden koppelt aan experimentele en soms eigenzinnige creaties, maar altijd met aandacht en respect voor de culinaire tradities van de regio waarin hij leeft en werkt.

Frederik hanteert in zijn keuken de ‘rechttoe-rechtaan’-principes, die de Vlaamse en bij uitbreiding Belgische keuken tot over onze landsgrenzen naam en faam geeft, maar hij overgiet zijn creaties met die typisch Haspengouwse smaken en snuifjes, die zijn gerechten de geur en kleur van deze gezegende landstreek meegeven.
Review score
Be the first to write a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice