Ladeuzeplein 32
3000 LOUVAIN
Thali is een traditionele manier om een uitgebalanceerde maaltijd te eten in India. Je proeft een beetje van veel verschillende gerechten. Het idee achter de thali is om in de katori’s verschillende smaken aan te bieden, zoals zoet, zout, zuur en umami.
Voorgerechten SAMBAR MEDU NEST (Specialiteit van de chef) Krokante medu vada, afgewerkt met vermicelli en sambar-mayonaise. DILLI 6 ALOO FOAM CHAAT Desi-stijl gefrituurde aardappel ontmoet yoghurtfoam en een chutney-dressing. Een knapperige, frisse street snack op een wolkje van smaak Hoofdgerechten ‘Thali’ CHAAP-E-MAKHANI Romige, gekruide vegan chaap in een klassieke makhani-saus. Vol van smaak, zonder schuldgevoel, puur genieten. MASALA PINEAPPLE MOILEE Gegrilde ananas in een kruidige moilee-saus. Zurig, tropisch en gedurfd. INDIAN GYOZA DOSAI Krokante dosa gevuld met tofu-gyoza, overgoten met een pittige fusionsaus. Een pan-Aziatische liefdesbrief met een Zuid-Indiase ziel. ARVI KADAFI KEBAB (Specialiteit van de chef) Krokant van buiten, hartig van binnen. Arbi krijgt een glamoureuze upgrade met kadafi-korst en frisse munt. Geserveerd met: Paratha, Masala Pulao Rijst & Papadum
Voorgerechten SOYA BOTI GHEE ROAST (Chef’s Speciality) Tandoor-gekruide sojastukjes geserveerd met Indiaas brood en chutney. JUGALBANDI CHAAT (Specialiteit van de chef) Burrata ontmoet munt-pesto-paneer in een tandoori masala chaat-explosie. Hoofdgerechten ‘Thali’ KEEMA LASAGNA DESI-FIED Vegetarische keema in lasagnalagen, op smaak gebracht met Tabasco. Italië maakt een pittige omweg via Delhi. TANDOORI TACOS (Specialiteit van de chef) Chole Khulcha-editie – klassieke chole in khulcha-taco’s met frisse munt-salade. MALAI CHAINA KOFTA Vegetarische kofta’s van pruimen en aardappel in een romige witte malai-saus. TRUFFEL-E-KADAI Romige kadai-hapjes met wilde morieljes en een vleugje truffelolie. Een Indo-Europese mix van vuur, bos en finesse. Geserveerd met: Paratha, Masala Pulao Rijst, Avocado Raita & Papadum
PANCH PHORAN AAMRAS RIBS (Specialiteit van de chef) Varkensribbetjes met een panch phoran-kruidenmix en een zoete mangoglazuur — een perfecte smaakbalans. MATKA CHAMPARAN RAAN (Specialiteit van de chef) Lamskoteletjes langzaam gegaard in robuuste kruiden, geserveerd in een glazen pot. Hoofdgerechten ‘Thali’ DILLI 6 BUTTER CHICKEN Malse stukjes kip in een romige botersaus met traditionele Indiase specerijen. NIHARI OSSO NAWABI Langzaam gegaarde schenkel in een rijke Mughlai-saus met kruiden, geserveerd met Jeera Aloo. KADAFI DUCK KHURCHAN Gekonfijte eend in krokante kadafi, geserveerd met romige sambar-mayonaise. Een speels samenspel van texturen met een moderne twist. MOILEE PACHAKARAM (Chef’s speciality) Geïnspireerd door de kustkeuken van Kerala: verse vis in traditionele moilee saus met pittige tamarinde en gerst. Geserveerd met: Paratha, Masala Pulao Rijst, Avocado Raita & Papadum