17/20 Gault&Millau
1 Michelin star
Hemelingenstraat 23 3700 TONGRES 012.74.34.64
Kitchen
Budget
€€€€
Contact
Show phone number Email
About this restaurant
Geschiedenis Biessenhuys:

De hospitaalridders van de Duitse Kruiscadersorde te Aldenbiezen bezaten een refugiehuis te Tongeren. Dit huis was vanaf de 13de eeuw in oorlogstijd een toevluchtsoord binnen de Tongerse muren en in vredestijd de zetel van administratie van de ridders, waar belastingen en pachtgelden voor hun talrijke bezittingen werden geïnd. In 1661 verkochten de ridders hun Tongers pand in de hemelingen –straat, genaamd Biessenhuys, aan de familie Vanspauwen en vestigden de ridders zich in de moerenstraat (huidig Atheneum). Eeuwenlang bleef het pand in handen van de Vanspauwers tot het opgedeeld werd na erfenisbetwistingen. Het voornaamste deel is nadat het dokterswoning van de familie Rubens werd, restaurant geworden. Vanaf juni 2007 is restaurant Magis gehuisvest in het pand.

De atypische uitbaters van restaurant ‘Magis’, Dimitry en Aagje, leken als graduaat marketing en licentiaat economische wetenschappen voorbestemd om carrière te maken in het zakenleven. Hun roeping als fijnproevers en gediplomeerde wijnkenners leidde echter regelrecht naar de tophoreca. Dimitry en Aagje verkenden gedurende drie jaar sterrenrestaurants in binnen- en buitenland. Hij als kok en zij als gastvrouw, de rol die zij nu opnemen in Magis, sinds 2005 hun eigen zaak. De kwaliteit van de maaltijden en drank worden opgehemeld in talloze recenties zowel in vaktijdschriften als in de algemene pers. Bekroond in Michelin en Gault-Millau, ligt de toekomst open.


View all restaurant details
Review score
8.6 Based on 197 reviews
Service
Quality
Atmosphere
197 people have written a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice
 
placeholder
Gillian
Reviewed on: 17/02/2019
Gillian recommends this restaurant for: Couples, Groups, Business lunch/dinner, Trendy atmosphere, Gastronomy, Price/quality

Zalig genieten

Wij hebben ontzettend genoten van het Valentijnsmenu , alles was tot in de puntjes verzorgd. Van begin tot eind een dikke 9/10 zowel voor het eten , het personeel als de setting.

fabienne
This review is written after a reservation for the RestoDays Edition étoilée
Reviewed on: 17/07/2017
fabienne recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Très belle terrasse. Cuisine savoureuse. Prése...

Très belle terrasse. Cuisine savoureuse. Présentation dans l'assiette soignée. À découvrir

lemaire
This review is written after a reservation for the RestoDays Edition étoilée
Reviewed on: 26/06/2017
lemaire recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Eten lekker en vriendelijke bediening zeer...

Eten lekker en vriendelijke bediening zeer goede prijs- kwaliteit.

Johan
This review is written after a reservation for the RestoDays Edition étoilée
Reviewed on: 26/06/2017
Johan recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

perfecte omkadering, vanaf de eerste minuut...

perfecte omkadering, vanaf de eerste minuut kwaliteit

placeholder
hilde
This review is written after a reservation for the RestoDays Edition étoilée
Reviewed on: 26/06/2017
hilde recommends this restaurant for: Couples, Gastronomy

Magis is magisch...

Magis is magisch

Delphine
This review is written after a reservation for the RestoDays Edition étoilée
Reviewed on: 20/06/2017
Delphine recommends this restaurant for: Couples, Gastronomy

Nous connaissons bien ce restaurant et avons...

Nous connaissons bien ce restaurant et avons toujours été séduits par la qualité et la recherche des plats ( effet waw, petit truc en plus). Cette fois, les produits étaient simplistes, les goûts communs, les assaisonnements imprécis. Le plat fut particulièrement décevant. Notre sentiment fut que le menu à ete conçu à la va vite, au moindre coût et qu'il ne racontait aucune histoire.Sélection de vins banale et sans découverte. Vraiment en dessous du niveau habituel.

placeholder
Caroline
This review is written after a reservation for the RestoDays Edition étoilée
Reviewed on: 20/06/2017
Caroline recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

De service gebeurde in een heel gemoedelijke...

De service gebeurde in een heel gemoedelijke sfeer en op het eten was niets aan te merken. Jammer dat de chef de moeite niet gedaan heeft om ook bij ons aan tafel te komen met zijn zelf gemaakte pralines (cadeautje voor de niet-resto days gasten). Wij betaalden immers ook meer dan 370€ voor 4 personen en vinden het dan jammer dat daarop beknibbeld werd. De dranken vonden we eerder té duur, 10€ voor een glaasje wijn en 20€ voor een gin-tonic, 8€ voor een tasje koffie waar we geen tweede tasje meer van aangeboden kregen.

Olivier
This review is written after a reservation for the RestoDays Edition étoilée
Reviewed on: 20/06/2017
Olivier recommends this restaurant for: Couples, Gastronomy

Très agréable, superbe terrasse, très bon accue...

Très agréable, superbe terrasse, très bon accueil et service

Nathan
This review is written after a reservation for the RestoDays Edition étoilée
Reviewed on: 20/06/2017
Nathan recommends this restaurant for: Groups, Gastronomy

Très bons plats et jolie terrasse...

Très bons plats et jolie terrasse

All reviews of this restaurant