Er is veel discussie over de herkomst van pasta. Wie heeft het bedacht? De Chinezen, de Italianen of misschien wel de Arabieren? Er bestaat absoluut geen twijfel over dat Marco Polo in 1295 vanuit China noedels meebracht naar Italië, maar de meeste voedingshistorici zijn het erover eens dat er al veel eerder een soort pasta bekend was in Italië. Op fresco’s in een Etruskische graftombe zijn een deegplank, deegroller en snijwieltje te zien, er zijn aanwijzingen dat de Romeinen deeg bakten en dat in pasta-achtige repen sneden en met een saus aten. Apicius, een beroemde Romeinse gastronoom, beschreef ovengerechten waarbij pasta-achtig deeg afgewisseld werd met laagjes andere ingrediënten. Een soort Romeinse lasagne?
The restaurant can not be booked online with Resto.be
Zeer lekker
2 weken geleden voor de eerste keer geweest , eerste lentezon , lekkere pasta op t terras ....... Lekkere keuken met eerlijke gerechten , jong vlot tof personeel , sympathieke uitbater zeker voor herhaling vatbaar .