Het Land Aan De Overkant

update restaurant details
15/20 Gault&Millau
Léon Schreursvest 85 3001 HEVERLEE
placeholder
Kitchen
French 
Budget
€€€
Contact
Show phone number Email
View all restaurant details
Review score
8.9 Based on 29 reviews
Service
Quality
Atmosphere
29 people have written a review about this restaurant
By sharing your experience, you help users make their choice
 
Patricia
Patricia recommends this restaurant for: Couples, Business lunch/dinner, Gastronomy

Gastronomie

Pure gastronomie! Zo lekker en telkens iets totaal anders. Goede keuze wijnen bij de gerechten. Zalig gewoon.

Andre
Andre recommends this restaurant for: Couples, Groups, Gastronomy

Gedurfd en lekker.

Men eet hier steeds heel lekker en met een zeer vriendelijke bediening. Wat ik buitengewoon vind ik dat je hier ook altijd kan opteren om eens lekkere bieren te drinken die bij elk bezoek wisselen.

placeholder
Tim

Gastronomie

Wat mij betreft, biedt Het Land aan de Overkant pure gastronomie. Zeer smaakvolle gerechten, mooi gepresenteerd en professioneel geserveerd, met vaak verrassende smaakcombinaties en eigenzinnige bereidingen. Minpunten zijn de soms wat kleine porties en hoge prijzen.

Georges

Zeer verzorgd en verrassend menu, met goed...

Zeer verzorgd en verrassend menu, met goed advies omtrent de uitgebreide wijnkaart. Een echte aanrader.

Filip

Een fijne ontdekking zien wij graag bevestigd...

Een fijne ontdekking zien wij graag bevestigd worden tijdens een tweede passage. Zo ook Het Land Aan De Overkant. En dit leverde ons "mixed feelings" op, en wel hierom: de keuze van de iets te zoete Madeirawijn bij de opener op basis van paling, de iets te lauw en te summier geserveerde Sint-Jakobsschelp, de iets te copieuze, maar vooral te taaie en onvoorgesneden eendeborst, de te gierig bijvulling van de wijnglazen, de te lange wachttijden tussen de eerste gangen en de iets te lang rondslingerende restjes tapenade.Kortom: Het Land Aan De Overkant parkeren we even bij onze "reserve"... Misschien krijgt het ooit nog een derde kans, maar die kans is klein in deze streek met een overvloed aan gastronomisch aanbod.

Filip

Een mooie ontdekking! Met de Philipssite vlakbi...

Een mooie ontdekking! Met de Philipssite vlakbij is er geen parkeerprobleem, maar 's avonds is er ongetwijfeld voldoende vrije ruimte dichterbij te vinden. Het pand is ruim, strak ingericht, met erg zachte en ondersteunende zetels en een overvloed aan plaats op tafel. De tafels staan ver genoeg van elkaar om de nodige privacy te hebben. De bediening is perfect (maar overtalrijk). De porties zijn inderdaad aan de erg kleine kant, maar qua schikking en samenstelling perfect en overheerlijk. Verbazende wijnkeuze (een Oostenrijkse Brut bij de foie gras!), die voldoende ruim bijgeschonken wordt. Aan de (minuscule) minkant: geen broodjeskeuze, er mocht wel een snuifje fleur de sel bij de olijfolie gestrooid worden, en de prijzen zijn aan de hoge kant voor een zaak die nog geen bekroning gekregen heeft. Maar dit laatste zal wel slechts een kwestie van tijd zijn, volgens ons: hier is een ster dubbel en dik verdiend! Probeer ook eens de Kijk-Uit in Vilvoorde: gelijkaardige keuken, even perfecte service, maar ademt iets meer geschiedenis uit.

Rudy

Zowel voorgerecht als hoofdgerecht waren zeer...

Zowel voorgerecht als hoofdgerecht waren zeer lekker. Bediening heel attent en vriendelijk. Laat dit duidelijk zijn. De porties waren echter zeer klein ,het voorgerecht was zelfs" lachwekkend " klein. De "dame blanche" achteraf was misschien " onze mini versie van een dame blanche" maar was zeker geen dame blanche en dan moet dat zo op het menu staan. De kennis en creativiteit van de chef betaal je natuurlijk en het is zeker niet de bedoeling om in een resto met de klasse van" Het land..." te schransen tot je er bij omver valt maar te weinig is te weinig en dame blanche is dame blanche. Dus: Kwaliteit en service : meer dan OK. Kwantiteit :Mijn hongergevoel was niet helemaal weg.

Maurice

Dit restaurant biedt qua originele en lekkere...

Dit restaurant biedt qua originele en lekkere gerechten altijd iets dat tot de verbeelding spreekt. Geen enkele schotel liet ons onberoerd en het wauw gevoel overkwam ons een paar keer, die avond. Dit gezegd zijnde, schort er wat ons betreft wel iets aan de ambiance. De bediening is zo constant aanwezig en zo in your face, dat we op een bepaald moment iets hadden van "kan u ons even met rust laten, ajb...". Dan komt men met de wijn, dan met het water dan met het brood dan met de boter, dan met twee soorten olijfolie, etc, etc... Ik begrijp dat men zijn best wil doen, maar trop is echt wel te veel. De prijzen liggen ook aan de hoge tot zeer hoge kant, wat de hele ervaring er ook niet aangenamer op maakt. Als je tenslotte de rekening tot twee keer moet terugsturen wegens niet correct in ons nadeel, is het inventieve en het lekkere eten bij het verlaten van het restaurant iets dat je bijna vergeten bent. Dit was de tweede keer dat we in Het Land Aan De Overkant zijn gaan eten en het was wellicht ook de laatste keer. Een beetje zonde toch, als je weet dat het eten op zich de perfectie benadert.

Tim

Werkelijk fenomenaal. Het meest verfijnde en...

Werkelijk fenomenaal. Het meest verfijnde en inventieve dat ik tot nu toe in het Leuvense heb gegeten. Gekozen voor de vis menu en van het eerste aperitiefhapje over een extra ongevraagd tussendoortje tot de laatste druppel koffie was alles van een zeer hoge kwaliteit. Klassevol, uitgebalanceerd, verfijnd, smaakvol. De inventieve pralines (met oa curry en olijfolie) bij het nagerecht waren bovendien de lekkerste zoetigheden die ik ooit heb gegeten. Een aanrader in de toch wel iets hogere budgetklasse.

Alfons

Zéér lekker, alleen de porties zijn werkelijk...

Zéér lekker, alleen de porties zijn werkelijk microscopisch klein

All reviews of this restaurant